SİNOP / MERKEZ - Çiftlik İlkokulu

Çiftlik İlkokulu

ÇİFTLİK KÖYÜ CANİK MEVKİİ CANİK KÜME EVLERİ NO 1 MERKEZ / SİNOP
Vizyon
Yöre halkının; öğrencilerinin eğitimini gerçekleştirmek için yarıştıkları, teknolojiyi kullanan ayrıcalıklı ve mutlu bir okul toplumu olmaktır.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda mutlu bir toplum için; düşünen, sorgulayan, üreten, yeteneklerini geliştirebilen, geleceğe güvenle hazırlanan insanlar yetiştirmek, eğitim-öğretim hizmetlerinden yararlananlara nitelikli, kaliteli eğitim hizmeti sunmak, okulu çevrenin kültür merkezi haline getirmek, üst öğrenim kurumlarına nitelikli ve daha fazla öğrenci göndermek, ilköğretimin amaçlarının tamamının gerçekleştirildiği bir okul olmaktır.
Başarılar
Okulumuz 2009/2010 yılı yapılan 6.sınıflar Seviye Belirleme Sınavında merkez ilçede 3.,ilimizde bulunan 63 İlköğretim Okulu arasında ise 4.olma başarısını , 2010/2011 yılı yapılan 7.sınıflar Seviye Belirleme Sınavında merkez ilçede 1.,ilimizde bulunan 64 İlköğretim Okulu arasında ise 2.olma başarısını göstermiştir.2011/2012 yılı yapılan 8.sınıflar Seviye Belirleme Sınavında merkez ilçede özel okuldan sonra 2.,ilimizde bulunan 64 İlköğretim Okulu içinde ise devlet okulları içinde 1.olma başarısını göstererek üst üste 3 yıl aynı başarıyı göstermiştir 2011/12 Seviye Belirleme Sınavı sonuçlarına göre 3 öğrencimiz Anadolu Öğretmen Lisesine,6 öğrencimiz Anadolu Lisesine,3 öğrencimiz de Anadolu Meslek Lisesine kayıt yaptırarak 2011-2012 SBS yerleştirme oranına göre %92 yerleştirme oranı ile özel okuldan sonra yine devlet okulları içinde 1.olmuştur
Ulaşım
Her yirmi dakikada bir Sinop dan köye ,köyden Sinop’a karşılıklı minibüs kalkmaktadır.
3 servis bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri
Çiftlik Köyü ,Hacıoğlu,Kılıçlı ve Demirci Köyleri ile komşudur.Çiftlik Köyü Merkeze 12 km mesafededir.Köyümüzün denize kıyısı olup,köye ait kumsalı mevcuttur.. Arazi durumu çoğunlukla düz ve tarıma elverişlidir.Arazisinin çoğunu tarım alanları ve meralar teşkil eder.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Sinop merkeze uzaklığı ise 12 km, Erfelek ilçesine uzaklığı 20 km, Gerze ilçesine uzaklığı 25 km dir.